Brandvæsens drone fik sin ilddåb

Onsdag kom Københavns Brandvæsens nye drone for første gang i aktion ved en skarp indsats. Det skete i forbindelse med en større brand på Amager, hvor brandvæsenet kl. 12.05 var blevet alarmeret til et autoværksted på Yderlandsvej. Da brandvæsenet ankom til brandstedet, var der kraftig ild i værkstedet, og branden var brudt igennem taget.

I værkstedet befandt sig blandt andet flasker med acetylen, der på et tidspunkt gav eksplosionsfare, inden flaskerne blev fjernet og nedkølet. Efter godt to timers indsats var branden under kontrol og efterslukning kunne påbegyndes, oplyser Københavns Brandvæsen. Brandvæsenets indsatsledelse kan se dronens videooptagelser, og dronen kan derfor være med til at give et bedre overblik over brandstedet og sættes ind, hvor det er for farligt for mandskabet.

“Det var en succesfuld første indsats og ilddåb for vores drone, som bekræfter vores forventninger til, at dronerne fremadrettet vil være et vigtigt værktøj i brandvæsenets indsats på ulykkesstedet. Og det giver ikke blot større tryghed for borgerne, men styrker også sikkerheden for vores mandskab under indsatsen”, fortæller beredskabschef Jakob Vedsted Andersen.

Se Københavns Brandvæsens video fra indsatsen:

Annonce