Københavnske brandfolk indsamlede 43.000 kr. til KnækCancer-kampagne

Af egen lomme har brandfolk og andre medarbejdere i Københavns Brandvæsen indsamlet 43.463 kr. sammen med donationer fra brandvæsenets faglige organisationer og foreninger, som går til Kræftens Bekæmpelse og forskning i kræft. Brandvæsenets indsamling startede for et par uger siden i forbindelse med kulturnatten på Hovedbrandstationen, hvor de flere tusinde besøgende blev gjort opmærksom på at støtte KnækCancer-kampagnen. Siden er indsamlingen fortsat internt.

”Kræft berører os alle sammen. Vi kender alle kolleger eller pårørende, som er blevet ramt af sygdommen. Derfor er det vigtigt for os at støtte og sikre mere forskning i helbredelse og forebyggelse af kræft til gavn for alle – også brandmænd, som arbejder i et udsat miljø med ildebrande”, siger Thomas Brücker, fællestillidsmand i Københavns Brandvæsen.

Der har været udvist stor kreativitet i måderne at samle penge ind på lige fra donation af tipspuljer og kage-salg til indsamling i en hjemmelavet ”indsamlings-hat”, oplyser Københavns Brandvæsen.

”Jeg er glad for og stolt over at se den store opbakning, der har været til indsamlingen. Alle i brandvæsenet har stået sammen om at støtte denne vigtige sag, som vi på mange måder er involveret i, også når det kommer til at sikre arbejdsmiljøet for vores brandmænd”, siger beredskabschef Jakob Vedsted Andersen.

Københavns Brandvæsen har blandt andet iværksat projekt Rene Branddragter, som skal mindske spredningen af skadelige røgpartikler efter brand og forbedre sikkerheden i brandfolkenes arbejdsmiljø.

Annonce