Falck fyrer chefen for ambulance- og brandaktiviteterne

Efter under et års ansættelse er den tidligere DSB-direktør Jesper Lok fortid i Falck. Jesper Lok blev fra årsskiftet ansat som ny topchef for Falck Emergency, der primært omfatter Falcks globale aktiviteter indenfor ambulancekørsel og brandslukning. Ifølge Falcks koncernchef er det imidlertid ikke gået som håbet.

Jesper Lok fratræder sin stilling som adm. direktør for Falcks Emergency-division ”efter aftale” med Falcks koncernchef, Allan Søgaard Larsen. Og Jesper Lok lægger ikke skjul på, at det ikke er ham selv, der har taget initiativ til aftalen.

”Falck er en fantastisk virksomhed, som jeg glæder mig over at have været en del af. Jeg havde naturligvis gerne taget med på den næste del af Falcks rejse, men Allan og jeg har haft en god dialog, og jeg har forståelse for, at man ønsker en anden profil på dette tidspunkt”, siger Jesper Lok.

Allan Søgaard Larsen ærgrer sig over, at samarbejdet ikke forløb, som de begge havde håbet.

”Da vi blev enige om, at Jesper skulle bestride en ny post som adm. direktør for vores Emergency-aktiviteter sidste år og igangsatte transitionen, vidste vi begge, at det ville kræve meget af os hver især. Det er altid ærgerligt, når noget ikke går som håbet, men jeg vil gerne takke Jesper for hans indsats, inspiration og passion”, siger Allan Søgaard Larsen.

Emergency er Falcks største og mest internationale forretningsområde med en årsomsætning på 8,7 milliarder kroner. Falcks øvrige tre forretningsområder er Assistance, Healthcare og Safety Services. Jesper Lok tiltrådte som adm, direktør for Falck Emergency den 1. januar 2015 i forbindelse med, at Falck etablerede en selvstændig direktion for Emergency-divisionen på lige fod med Falcks øvrige divisioner med henblik på at øge det direkte fokus på at løse såvel danske som internationale ambulance-, brand- og sundhedsopgaver. Indtil da havde Emergency-divisionen fælles direktion med Falck-koncernen.

Jesper Lok fratræder i Falck, når han har afviklet nogle konkrete projekter.

Annonce