Falck overtager brandslukningen i Hedensted Kommune

Brandslukningen i Hedensted Kommune overgår fra årsskiftet til Falck, efter at opgaven i en årrække er blevet varetaget af først Vejle Brandvæsen og senest Trekantsområdets Brandvæsen. Det er resultatet af et udbud, som Sydøstjyllands Brandvæsen har gennemført, og som også har resulteret i, at Horsens Kommune fortsætter med at drive brandstationen i Horsens.

Udbuddet af den sydøstjyske brandslukning har været en langvarig proces, men nu ligger det klart, at Falck fra 1. januar 2018 og 10 år frem skal stå for brandslukningen i Hedensted Kommune og i den del af Horsens Kommune, der dækkes fra brandstationen i Brædstrup, mens Horsens Kommune i samme 10 år fortsat skal være brandslukningsentreprenør med ansvar for brandstationen i Horsens.

I Hedensted Kommune overtager Falck driften af brandstationerne i Hedensted, Tørring, Hornsyld og Klakring. Det er en opgave, som Falck også tidligere havde, indtil det daværende Vejle Brandvæsen vandt opgaven efter et udbud. Efter beredskabets strukturreform overgik ansvaret til Trekantsområdets Brandvæsen.

Trekantsområdets Brandvæsen bød ikke på opgaven i Hedensted Kommune i det nye udbud.

Annonce