Fyrede ambulancereddere fra Midtjylland får job i Nordjylland

Tidligere på året måtte Falck fyre 21 reddere i Region Midtjylland, hvor der efter regionens udbud af ambulancekørslen var behov for færre ambulanceassistenter. Men i Region Nordjylland er Falcks aktivitetsniveau på ambulanceområdet stigende, efter at regionen har besluttet at øge driftstiden på to akutbiler, samtidig med at Falck øger antallet af ambulancer. Dermed er der udsigt til, at fyrede reddere fra Midtjylland kan få job i den nordlige naboregion – og i første omgang har seks reddere fået tilbud om at vende tilbage til Falck.

Reddernes Landsklub oplyser, at de seks reddere, som har fået tilbudt job i Region Nordjylland, primært skal arbejde i Aalborg og Nørresundby.

“Jeg og Reddernes Landsklub har presset på for at få flere folk til den øgede opgavemængde. Det er nu lykkedes takket være en god dialog. Og det er rigtig glædeligt, at vi kan sikre nogen af vores kolleger i Region Midt fortsat beskæftigelse”, siger Hans Jørgen Jensen, der er fællestillidsmand for redderne i Region Nordjylland og bestyrelsesmedlem i Reddernes Landsklub.

Ifølge Hans Jørgen Jensen er tilbuddet om at arbejde i det nordjyske blevet rigtig godt modtaget hos de pågældende reddere. Nogle har allerede takket ja, mens andre er i tænkeboks.

Det kan ikke afvises, at Falck i Region Nordjylland på længere sigt kan opsuge flere af de fyrede reddere fra Region Midtjylland, men det er endnu for tidligt at spå om, fortæller Hans Jørgen Jensen. Han tilføjer, at hans fællestillidsmandskolleger i Region Midtjylland, Jan Heine Lauvring og Per Aastrup, udfører et kæmpe stykke arbejde for at lande opsigelsesprocessen så godt og skånsomt som muligt.

Annonce