Falck lukker endnu en vagtcentral

Arkivfoto

Den økonomisk trængte Falck-koncern fortsætter med at reducere antallet af vagtcentraler. Fremover skal alle de ikke-akutte assistancer således disponeres fra én vagtcentral, der dækker hele landet. Vagtcentralen placeres i Kolding, og det betyder lukning af vagtcentralen i Smørum ved København. I Kolding bliver medarbejdertallet fordoblet, men Falck venter ikke, at medarbejderne fra Smørum flytter med.

Gennem en årrække har Falck løbende reduceret antallet af vagtcentraler, og seneste skridt er, at alle Falcks årligt ca. 470.000 ikke-akutte assistancer indenfor autohjælp og skadeservice skal disponeres fra vagtcentralen på Egtved Allé i Kolding, der hidtil kun har stået for disponeringen i Vestdanmark.

I Kolding er der i dag ca. 30 medarbejdere, og Falck forventer, at det tal bliver fordoblet, når vagtcentralen får udvidet dækningsområdet. Til gengæld bliver disponeringen for autohjælp og skadeservice på den nuværende vagtcentral i Smørum, der har varetaget disponeringen i Østdanmark, nedlagt. Og Falck regner ikke med, at medarbejderne følger med til Kolding:

”Vi kan udvide her i Kolding, og så har vi erfaring for, at det er godt at rekruttere til kontoret her. Og så ligger Kolding bare centralt. Vi vil selvfølgelig rigtig gerne have vores medarbejdere fra København med, men realistisk set så ved vi, at vi på sigt skal rekruttere nye folk”, siger assistancedirektør Heino Svenningsen fra Falck til Jydske Vestkysten.

Falck vil fortsat have andre aktiviteter i Smørum.

Annonce