Falck mister 11 brandstationer

Brandstationen i Brande. Arkivfoto.

Drift i eget regi kan ske med samme kvalitet og til en billigere pris. Det er baggrunden for, at Brand & Redning MidtVest efter en udbudsrunde har besluttet at hjemtage driften af 11 brandstationer, som i dag drives af Falck. Det drejer sig om brandstationerne i Hvide Sande, Ringkøbing, Skjern, Tarm, Videbæk, Ørnhøj, Aulum, Feldborg, Ikast, Brande og Nørre Snede.

Fra. 1. januar 2024 skal brandsluknings-, miljø- og redningsopgaver på 11 brandstationer varetages af Brand & Redning MidtVest selv. Hidtil har opgaven været varetaget af Falck som leverandør til det fælleskommunale selskab, der ejet af Ringkøbing-Skjern, Herning og Ikast-Brande Kommune.

Hjemtagningen omfatter brandstationerne i Hvide Sande, Ringkøbing, Skjern, Tarm, Videbæk, Ørnhøj, Aulum, Feldborg, Ikast, Brande og Nørre Snede.

”Når vi vælger at hjemtage opgaven, er det fordi vi selv kan løse opgaven billigere og med en lige så god kvalitet og robusthed, som det tilbud, der er modtaget. Falck har gennem rigtig mange år leveret brandslukningsydelsen i en stor del af vores område og vi har igennem årene haft et godt og konstruktivt samarbejde”, siger formanden for beredskabskommissionen, borgmester Ib Lauritsen.

Beredskabsdirektør: Borgerne kan være helt trygge

Direktøren for Brand & Redning MidtVest, Kim Bjerg Wemmelund, sender ligeledes roser videre til den snart tidligere samarbejdspartner:

”Falck har gennem mange årtier været en seriøs og solid samarbejdspartner, som har leveret tryghed i lokalområdet, men borgerne kan være helt trygge ved, at der også fremadrettet kommer kompetente og dygtige folk til undsætning, hvis uheldet er ude. Vi går nu i samarbejde med stationernes medarbejdere og Falck i gang med at sikre en stabil og sikker overgang i forbindelse med årsskiftet 2023/2024, således det sker, uden at borgerne mærker det”.

Hos Falck er branddirektør Dennis Abildgaard Jørgensen ærgerlig over beslutningen:

”Vi er utrolig stolte over vores engagerede brandfolks mangeårige indsats, der har gjort, at borgerne i området har kunne føle sig trygge. Det er nogle fantastisk dygtige medarbejdere, som vi er ærgerlige over, at vi ikke længere skal stå i spidsen for fra 2024. Vores hovedfokus ligger nu på, at der er ro omkring vores deltidsbrandfolk, og at vi sammen sikrer et fortsat godt brandberedskab frem mod overdragelsen”.

Alle ansatte i Falck vil blive tilbudt ansættelse i Brand & Redning MidtVest, og antallet af stationer, brandfolk og køretøjer bibeholdes. Der vil således for den enkelte borger ikke opleves ændringer. Det er de samme biler og de samme brandfolk, der dukker op, hvis uheldet er ude, understreger Brand & Redning MidtVest.

Annonce