FOA vinder kampen om de københavnske brand- og ambulancefolk

De kommunalt ansatte brand- og ambulancefolk i hovedstadsområdet må ikke være organiseret i 3F. Det har LO’s særlige grænseudvalg afgjort i en sag, som FOA rejste, efter at 3F valgte at optage Brandfolkenes Organisation om en selvstændig branche under 3F-afdelingen Chaufførernes Fagforening. Men da FOA har overenskomsten på området, så må 3F ikke optage kommunale brand- og ambulancefolk som medlemmer, mener grænseudvalget.

Grænseudvalget har i dag meddelt sin afgørelse til 3F og FOA. Og ifølge FOA fremgår det uden forbehold af afgørelsen, at offentligt ansatte brand- og ambulancefolk i Storkøbenhavn udelukkende skal organiseres i FOA. I begrundelsen for at give FOA ret i sagen skriver udvalget, at det har været af ”afgørende betydning”, at det er FOA, der er overenskomstparten på området.

”Det er meget glædeligt, at grænseudvalget er nået frem til en så klar afgørelse, og at den giver os 100 procent medhold. Nu kan vi forhåbentlig igen få samlet denne faggruppe og få sat fokus på, hvordan vi bedst udvikler deres løn- og ansættelsesforhold i fremtiden”, siger formanden for FOA’s Teknik- og Servicesektor, Reiner Burgwald.

Reiner Burgwald mener, at de brandfolk, som i dag er medlemmer af Brandfolkenes Organisation, igen bør organiseres i FOA. Omvendt har Brandfolkenes Organisation længe arbejdet for, at alle landets brand- og ambulancefolk samles i 3F.

Annonce