Hovedstadens Beredskab har fået ny formand

Sidste års kommunalvalg betyder ikke kun nye kommunalbestyrelser i landets kommuner – også Hovedstadens Beredskab har fået ny bestyrelse. Den nye bestyrelse holdt i denne uge sit første møde, hvor det primære punkt på dagsorden var konstitueringen. Som formand blev Hvidovres borgmester, Helle Adelborg, afløst af Københavns overborgmester, Frank Jensen.  

Som følge af vedtægterne for Hovedstadens Beredskab skulle formanden være enten fra Frederiksberg eller Københavns Kommune. Valget faldt altså på overborgmester Frank Jensen, der de næste fire år skal stå i spidsen for Hovedstadens Beredskab.

”Jeg glæder mig meget til at være med til at tegne udviklingen af landets største beredskab. Som hovedstad og storby har vi nogle helt særlige udfordringer i forhold til både klima, terror, bygningsmasse og ikke mindst befolkningsstørrelse, som stiller store krav til vores beredskab”, siger Frank Jensen.

Den Afgåede formand, borgmesteren i Hvidovre, Helle Adelborg, siger:

”Det har været en stor fornøjelse at være den første formand for Hovedstadens Beredskab. Processen med til at lægge 8 kommuners 4 beredskaber sammen til ét fælles har været en meget spændende opgave, hvor vi har gjort alt, hvad vi kan for at sikre vores 8 ejerkommuners næsten 1 mio. borgere en fortsat tryg og sikker hverdag. Det er således med god ro i maven, jeg giver formandsposten til et robust, effektivt og kvalitetsbevidst selskab videre til Frank Jensen”.

Annonce