Indsats efter storbrand kan udløse hæder til Trekantområdets Brandvæsen

Storbranden på havnen i Fredericia den 3. februar 2016 udviklede sig til at blive en af de største og mest komplicerede brandindsatser i nyere tid. Nu er Trekantområdets Brandvæsen så blevet nomineret til en international pris fra Magirus. Det danske brandvæsen er med i opløbet til prisen sammen med ni brandvæsener fra hele verden.

Hvert år uddeles Conrad Dietrich Magirus Award som en hyldest til et brandvæsen. Der nomineres 10 brandvæsener, og i årets runde er Trekantområdets Brandvæsen som det eneste danske brandvæsen nomineret. Med i opløbet er også brandmandskaber fra blandt andet Brasilien, Ecuador og Italien, som i 2016 er rykket ud til alt fra jordskælv til farlige brande med giftige dampe.

Trekantområdets Brandvæsen er nomineret på baggrund af storbranden på Fredericia Havn den 3. februar 2016, hvor en stor tank med flydende gødning kollapsede. Ulykken, der udviklede sig til en storbrand med eksplosionsfare, blev den hidtil største og mest komplicerede opgave for Trekantområdets Brandvæsen. 480 brandfolk var fire dage om at få branden under kontrol.

Ud over æren og en statuette modtager det vindende brandmandskab en rejse til USA med blandt andet et besøg hos det berømte brandvæsen i New York.

Frem til 11. december 2016 kan der stemmes på de nominerede til prisen her.

Annonce