Koldings borgmester: Nu bliver det dyrt for Vejle at få assistance

Google Maps
Brandstationen i Vejle

Vejle Kommunes beslutning om at forlade TrekantBrand bliver dyr, når der fremover bliver brug for assistance fra de øvrige kommuner i TrekantBrand. For så vil taxameteret ”rulle for fuld skrue”, som Koldings borgmester, Jørn Pedersen, udtrykker det. Han betegner beslutningen om at forlade det fælleskommunale beredskab som ”utroligt populistisk”.

Kolding Kommune vil være en af de fem tilbageværende ejerkommuner, når Vejle Kommune pr. 1. januar 2022 udtræder og etablerer sit eget brandvæsen. Men i Jydske Vestkysten undrer borgmester Jørn Pedersen (V) sig over Vejle Kommunes beslutning.

”Jeg synes, det er utroligt trist, og lige præcist Vejle Kommune har TrekantBrand jo vist sit værd for flere gange. På Randbøl Hede var hele beredskabet aktivt i rigtig lang tid, og i sådan en situation skal Vejle Kommune jo bare regne med, at taksametret fremover bare ruller for fuld skrue, hvis der er brug for hjælp fra os, som bliver tilbage i TrekantBrand”, siger borgmesteren til Jydske Vestkysten.

Jørn Pedersen håber, at der senere vil vise sig et nyt flertal i Vejle Byråd, ”som besinder sig, når de får de reelle tal, og det går op for alle, at man vinker farvel til et hovedsæde og en administration”, siger borgmesteren. Han fortæller samtidig, at hans mistanke er, at flertallet i Vejles byråd bruger brandberedskabet som en brik i en valgkamp.

”Det er utroligt populistisk, og det er TrekantBrand simpelthen for vigtig til”, siger han.

Annonce