Borgmestre: TrekantBrand fortsætter uden Vejle

Selv om den største ejerkommune – Vejle – fra årsskiftet forlader TrekantBrand, så betyder det ikke, at det er slut med det fælleskommunale brandvæsen. Efter et møde melder borgmestrene fra de fem tilbageværende ejerkommuner således ud, at de er enige om at videreføre TrekantBrand. Beredskabsdirektør Jarl Vagn Hansen har samtidig givet tilsagn om at blive.

Det er borgmestrene i Kolding, Fredericia, Middelfart, Vejen og Billund kommuner, som er blevet enige om, at TrekantBrand skal videreføres. De har desuden besluttet at igangsætte arbejdet med at forberede beredskabet til den nye struktur, som vil blive en realitet, når Vejle Kommune ved udgangen af 2021 træder ud af TrekantBrand.

”Vi kommer til at savne Vejle i samarbejdet fremover, for TrekantBrand har på kun få år etableret sig som et godt og effektivt brandvæsen, og vi står stærkest i fællesskab. Derfor er vi heller ikke i tvivl om, at vi skal fortsætte samarbejdet i de resterende fem kommuner i TrekantBrand, som vi føler løfter en vigtig opgave til vores og borgernes store tilfredshed”, siger borgmester Ib Kristensen fra Billund Kommune. Han er formand for beredskabskommissionen i TrekantBrand.

Færrest mulige ændringer

Arbejdet med at forberede TrekantBrands struktur, når Vejle er udtrådt, er allerede påbegyndt. Står det til de fem borgmestre, skal samarbejdet fortsætte med færrest mulige ændringer.

”Det betyder, at vi i ejerkredsen gerne vil beholde den nuværende ledelse, og på nuværende tidspunkt har vi allerede fået tilsagn fra beredskabsdirektør Jarl Vagn Hansen om, at han er interesseret i at blive, så vi kan høste gevinsterne af de mange erfaringer, der er gjort indtil nu”, fortæller Ib Kristensen.

TrekantBrand – der officielt hedder Trekantområdets Brandvæsen – blev etableret i 2016. Beredskabet betjener i dag næsten 360.000 indbyggere. Brandvæsnet råder over 20 stationer og cirka 500 medarbejdere.

Annonce