Kommuner sætter rekord i brandsyn

Arkivfoto: Hovedstadens Beredskab

Kommunerne foretog i 2010 hele 99,6 procent af de lovpligtige brandsyn. Det er en fremgang i forhold til året før, og er det hidtil bedste resultat. I 2010 foretog kommunerne i alt over 34.000 brandsyn, og kun fire kommuner fik ikke gennemført alle de lovpligtige brandsyn.

Hele 99,6 procent. Så mange af de lovpligtige brandsyn gennemførte landets kommuner i 2010. Det er en fremgang i forhold til 2009 og er det hidtil bedste resultat. Det viser en opgørelse, som Beredskabsstyrelsen har udarbejdet på baggrund af kommunernes indberetninger om foretagne brandsyn i 2010. I perioden 2005-2009 har kommunernes gennemførte lovpligtige brandsyn i gennemsnit ligget på 96,4 procent.

“Det er glædeligt, at kommunerne har gjort en indsats, så vi nu er tættere på målet end nogensinde”, siger Elsebeth Grinvalds, der er chef for Beredskabsstyrelsens Center for Forebyggelse.

Kommunerne har også forbedret sig enkeltvist. I 2009 nåede 11 kommuner ikke at foretage samtlige lovpligtige brandsyn, mens det kun gjorde sig gældende for fire kommuner i 2010. De kommuner, som ikke nåede målet, var Gribskov (91 %), Kerteminde (97 %), Middelfart (79 %) og Norddjurs/Syddjurs (92 %).

“Beredskabsstyrelsens succeskriterium er naturligvis, at alle kommuner efterlever brandsynspligten fuldt ud, og at samtlige brandsyn gennemføres hvert år. Og det går jeg også ud fra er kommunernes succeskriterium”, siger Elsebeth Grinvalds.

Beredskabsstyrelsen følger op med dialog med de kommuner, der ikke har gennemført samtlige lovpligtige brandsyn.

Annonce