Nordsjællandske kommuner har ansat ny beredskabsdirektør

Kim Lintrup, der i dag er beredskabschef for Frederikssund-Halsnæs Brand- og Redningsberedskab, bliver beredskabsdirektør for det kommende fælles beredskab for de seks kommuner i den vestlige del af Nordsjælland: Hillerød, Halsnæs, Gribskov, Egedal, Furesø og Frederikssund.

Kim Lintrup har 25 års erfaring fra beredskabsområdet, heraf 18 år som chef i kommunale beredskaber, og han har i den periode været leder af flere sammenlægningsprocesser indenfor beredskabet. Senest var han i 2009 leder af sammenlægningen og etableringen af §60-selskabet Frederikssund-Halsnæs Brand- og Redningsberedskab.

Kim Lintrup er oprindeligt uddannet som linjeofficer ved Beredskabsstyrelsens Befalingsmandsskole, og har siden fungeret som leder, vicebrandchef og beredskabschef indenfor beredskabsområdet. Han har løbende videreuddannet sig, blandt andet har han senest gennemført en Master i Offentlig Ledelse i 2012.

Borgmestrene i de seks kommuner er glade for valget af den nye direktør og siger i en fælles udtalelse:

”Kim Lintrup har en stærk faglig og ledelsesmæssig ballast, og har samtidig et godt kendskab til de nuværende beredskaber i kraft af sin rolle som beredskabschef og medspiller i sammenlægningsprocessen. Derfor er vi overbeviste om at Kim vil kunne løfte opgaven med at få opbygget et stærk fagligt, professionelt og effektivt beredskab, der kan skabe tryghed og sikkerhed for borgerne”.

Den nye direktør tiltræder stillingen 1. august 2015, og han skal frem til 1. januar 2016, hvor det nye selskab etableres, stå i spidsen for forberedelsen af fusionen af de seks kommuners beredskaber. Fra 1. januar 2016 bliver Kim Lintrup officiel direktør for det fælles beredskab.

Annonce