Politisk enighed om Danmarks største beredskab

Torsdag godkendte Dragør som den sidste af i alt ni kommuner en principaftale om et fælles beredskab i Storkøbenhavn. Dermed er Danmarks største beredskab en realitet, og omtrent 900.000 borgere kan se frem til at bliver serviceret af det fælles beredskab, som omfatter kommunerne Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Rødovre, Tårnby, Frederiksberg og København.

Med den politiske enighed kan arbejdet med at etablere beredskabet gå i gang.

“Jeg er meget tilfreds med, at principaftalen nu er endeligt vedtaget. Det var første skridt på vejen, og nu kan vi for alvor komme i gang med arbejdet: At skabe Danmarks største og bedste beredskab”, siger John Engelhardt, borgmester i Glostrup Kommune, på vegne af de ni kommuner.

Borgmesteren i Albertslund Kommune, Steen Christiansen, supplerer: “Det er godt, at den politiske opbakning nu er på plads. Det betyder, at vi kan arbejde videre mod et solidt og robust beredskab og sikre fortsat tryghed for borgerne.”

Det nye fælles beredskab oprettes som et selvstændigt selskab, og opgaver, medarbejdere samt aktiver fra kommunerne vil blive overdraget til det nye selskab. Sammenlægningen skal levere effektiviseringer for ca. 28 mio. kr.

“Det er en stor og spændende opgave, der involverer rigtig mange medarbejdere. Dem skal vi tage godt hånd om, ligesom vi skal sikre, at deres viden og kompetencer bliver foldet maksimalt ud også i den nye organisation, samtidig med at vi effektiviserer”, siger John Engelhardt.

Næste skridt er at finde den nye beredskabschef. Stillingen bliver snart slået op, og det forventes, at den rette kandidat er fundet inden sommerferien.

Annonce