Ny beredskabschef i Lejre Kommune

Ved årsskiftet får Lejre Kommune igen sit eget brandvæsen, efter at kommunen har besluttet at udtræde af det fælleskommunale Vestsjællands Brandvæsen. Chefen for det nye brandvæsen bliver den 55-årige Niels Rasmussen, som de sidste 20 år har arbejdet med brand og beredskab. Han kommer til Lejre Kommune fra et job som forebyggelseschef i Roskilde Brandvæsen.

”Opgaven bliver at skabe et stærkt brandvæsen i en lille kommune med store ambitioner. Det ser jeg frem til”, siger Niels Rasmussen.

Han er samtidig glad for, at det bliver i et geografisk område, som han kender en del til på forhånd:

”Jeg har ad flere omgange samarbejdet med de dygtige brandfolk fra stationerne i både Hvalsø og Kirke Hyllinge. Vi har sammen været kaldt ud til større opgaver, og vi har også mødt hinanden, når vi har haft brandvagten på Roskilde Festival. Så jeg glæder mig til at gense kendte ansigter og lære alle de øvrige kolleger at kende. Det er mit klare indtryk, at der er et rigtig godt udgangspunkt for at skabe et virkelig godt og sammenhængende brandvæsen”, siger han.

Skal etablere ny organisation

Den 1. januar træder Lejre Kommune ud af Vestsjællands Brandvæsen. En af de første opgaver bliver derfor at skabe den nye organisation med alle de opgaver, som Lejre Brandvæsen nu selv skal stå for. Og borgmester Carsten Rasmussen er helt tryg ved, at Niels Rasmussen er den rigtige til jobbet:

”Jeg er glad for, at vi får en, der har så stor erfaring på området og kan gå direkte ind i arbejdet. Samtidig er Niels udviklingsorienteret og har stor ledelsesmæssig erfaring. Derfor er jeg sikker på, at han sammen med de mange gode brandfolk hurtigt kan etablere den fælles korpsånd, som er afgørende i et lille brandvæsen”, siger Carsten Rasmussen.

”Selve skiftet den 1. januar kommer borgerne ikke til at kunne mærke. Men på længere sigt bør den lokale forankring være en fordel. Den skulle gerne give borgerne en endnu stærkere oplevelse af, at brandvæsenet er lige i nærheden, når der er brug for hjælp. Og for kommunen som helhed betyder det, at vi selv i endnu højere grad kan beslutte, hvilke opgaver brandvæsenet skal løfte”, tilføjer Carsten Rasmussen.

Annonce