Lejre fyrer beredskabschefen

Brandstationen i Kirke Hyllinge.

Der er kommet nye oplysninger frem i den langstrakte sag om Lejre Brandvæsen, og det har nu fået Lejre Kommunes økonomiudvalg til at fyre beredskabschefen. Borgmester Mette Touborg vil ikke kommentere, hvad det er for oplysninger, som har fået politikerne til at indlede en afskedigelsessag.

To uvildige undersøgelser gennemgik i sommers forholdene i Lejre Brandvæsen som følge af to ansattes bekymringsbrev, hvor de kritiserede en række forhold vedrørende arbejdsmiljøet og den daglige praksis i beredskabet. Revisionsfirmaet BDO gennemførte en revisionsmæssig undersøgelse, mens KL gennemførte en tilbundsgående personalejuridisk undersøgelse af ledelses- og samarbejdsforholdene i og omkring beredskabet.

Undersøgelserne resulterede i 22 anbefalinger, som skulle stramme op på arbejdsgange og retningslinjer i Lejre Brandvæsen. Økonomiudvalget i Lejre Kommune besluttede på sit møde den 19. august 2014 at følge anbefalingerne i de to uvildige undersøgelser.

”Grundlaget for økonomiudvalgets behandling af sagen i august måned har ændret sig med de nye oplysninger, der nu er kommet frem. Det må vi forholde os til, og det har vi gjort ved at beslutte at indlede en afskedigelsessag mod beredskabschefen. Da der er tale om en personsag, kan jeg ikke oplyse nærmere om, hvad det er for oplysninger”, siger borgmester Mette Touborg.

Annonce