Nyt beredskab investerer i flere brandfolk og bedre materiel og udstyr

Ved årsskiftet gik Greve, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk kommuner sammen i det nye Beredskab 4K. Nu har kommunerne besluttet at afsætte 15 mio. kr. over seks år til en opgradering af beredskabet. Den væsentlige ændring bliver, at 1-minutsberedskabet øges fra otte til 10 brandfolk. Men der investeres også i nyt materiel og bedre brandudrustninger.

Beredskab 4K blev skabt af de fire kommuner Greve, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk, da de pr. 1. januar 2020 forlod det daværende Østsjællands Beredskab for at lave et nyt beredskab med en målsætning om bedre service til borgerne – og dermed mere tryghed i de fire kommuner.

Beredskabet har brandstationer i Greve og Høje-Taastrup, og nu har den fælleskommunale beredskabskommission besluttet at investere i alt 15 mio. kr. over de kommende seks år til opgraderinger af beredskabet.

Kan hurtigt rykke ud med to køretøjer

På personalefronten bliver 1-minutsberedskabet udvidet med yderligere to brandfolk. I øjeblikket består brandberedskabet af otte fuldtidsbrandfolk i 1-minutsberedskab og otte deltidsbrandfolk i 5-minuttersberedskab. Men fremover vil der altså være 10 brandfolk i 1-minutsberedskab.

”Det kommer reelt til at betyde, at beredskabet fremover kan rykke ud med to køretøjer på et minut i hele området, hvor det i dag tager fem minutter for køretøj nummer to at komme afsted. Det har stor betydning i kritiske situationer, hvor minutter kan være afgørende”, fortæller Michael Ziegler, der er borgmester i Høje-Taastrup Kommune.

Den øgede bemanding vil være på plads senest ved årsskiftet.

Vigtigt med korpsånd

Brandfolkene kan også se frem til nye, tidssvarende brandudrustninger. De er udvalgt i samarbejde mellem Beredskab 4K og Falck med fokus på brandfolkenes sikkerhed og arbejdsmiljø. Samtidig får brandhjelmene en ensartet farve, så brandfolkene har et ensartet udtryk ude på skadestederne.

“Korpsånden er vigtig, og derfor giver det også mening med mere ensartet udrustning. Så kan borgerne også lynhurtigt se, at deres beredskabsfolk er på pletten”, siger Henrik Rasmussen, der er borgmester i Vallensbæk Kommune.

Udover de ekstra brandfolk og nye brandudrustninger bliver der også afsat penge til at udskifte en del af brandstationernes materiel. Det drejer sig blandt andet om en ny springpude, nye stiger og et oppusteligt telt med indbygget bruser til indsatser med kemikalier. Dertil kommer nyt radioudstyr til røgdykkere og en række mindre udskiftninger af andet værktøj.

Annonce