Nyt valgfag i skolen: Brandmand

Som en variant af den model for ungdomsbrandkorps, der anvendes i andre dele af landet, vil Ringkøbing-Skjern Kommune efter sommerferien tilbyde en beredskabsuddannelse som valgfag for eleverne i 7.-9. klasse. Valgfaget skal blandt andet gøre det lettere at rekruttere nye brandfolk til beredskabet, og valgfaget er så populært, at ikke alle interesserede kan få faget.

På det nye valgfag skal 7.-9. klasseselever lære at slukke ild, give førstehjælp samt arbejde både praktisk og teoretisk med, hvordan en brandstation fungerer.

”Det er ingen hemmelighed, at vi mangler frivillige brandmænd i hele landet. Det her er en måde at få dem til at interessere sig for brandvæsenet og måske blive frivillig senere”, fortæller Laurits Frandsen, der er uddannelsesleder i Brand og Redning i Ringkøbing-Skjern Kommune, til DR Nyheder.

Laurits Frandsen fremhæver, at der – i modsætning til mange andre kommuners ungdomsbrandkorps – ikke er tale om en ordning for utilpassede unge. Valgfaget er således for alle, og det har været så eftertragtet, at nogle elever ikke kunne få plads i denne omgang.

”De skal jo ikke kun lære at slukke brand. De skal udvikles til hele mennesker i skolen, og det her er en anden måde at udvikle dem til at blive gode samfundsborgere på”, fortæller skoleleder Marianne Kipker til DR Nyheder.

Annonce