USA: Offer for flystyrt blev kørt over af crashtender

Asiana Flight 214. Foto: NTSB

Den ene af de tre personer, som mistede livet i forrige uges flystyrt i San Franciscos lufthavn, blev kørt over af en af lufthavnens crashtendere under slukningsarbejdet efter styrtet. Det oplyser politiet i San Francisco. Den 16-årige Ye Mengyuan blev slynget ud af flyet ved styrtet, og hun blev tilsyneladende dækker af skum under de indledende faser af slukningsarbejdet. Derfor blev hun overset af brandmandskabet, da crashtenderen kørte tættere på det brændende fly. Det vides ikke, om den 16-årige allerede var død, da hun blev kørt over.

I alt mistede tre personer livet, mens 182 blev kvæstet, da Asiana Flight 214 forulykkede under landingen i San Francisco. De foreløbige undersøgelser tyder på, at der var tale om en pilotfejl, som førte til, at flyet – en Boeing 777 – havde for lav højde og hastighed under indflyvningen.

Ved styrtet blev den 16-årige Wang Linjia dræbt på stedet, mens den ligeledes 16-årige Ye Mengyuan blev slynget ud af flyet. Da lufthavnens brandvæsen ankom, blev flere crashtendere straks indsat for at bekæmpe en brand i flyet, og under dette slukningsarbejde blev Ye Mengyuan, der lå tæt på flyet, tilsyneladende dækket af skum. Da en af crashtenderne kort tid efter kørte tættere på flyvraget, blev Ye Mengyuan kørt over, og hendes lig blev senere fundet i crashtenderens hjulspor.

Myndighederne har endnu ikke fastslået, om Ye Mengyuan var i live, da hun blev kørt over af crashtenderen.

En tredje passager døde senere på sygehuset af sine kvæstelser.

Annonce