Også hurtig udrykning fra redningscenter

I forrige måned flyttede Herning Brandvæsen og Falck i Herning til et nyopført, fælles redningscenter på H. P. Hansens Vej i udkanten af byen. Den hidtidige brandstation i Herning var placeret i midtbyen, og derfor var der bekymring for, at deltidsbrandfolkene fremover skulle bruge længere tid på køre fra deres arbejdspladser og bopæle til det nye redningscenter, når alarmen gik. Men nu kan man konstatere, at udrykningstiderne ikke er steget.

“Vi har lavet flere stikprøvekontroller, og det viser sig heldigvis, at der ikke er mærkbar forskel i forhold til dengang, folkene skulle møde ind ved den gamle station”, siger beredskabsinspektør Michael Jacobsen fra Herning Kommunale Beredskab til Herning Folkeblad.

Også for Falck er udrykningstiden et af de vigtigste parametre. Fra Herning kører man udrykninger til blandt andet Brande, Aulum og Engesvang, men hos Falck er meldingen også, at flytningen ikke har givet længere udrykningstider. Tværtimod kan man ved udrykninger mod syd og vest helt slippe for bytrafikken.

Annonce