Sag om kræftramte brandfolk havner på ministers bord

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen skal nu tage stilling til den seneste tids oplysninger om, at brandfolk er overrepræsenterede i kræftstatistikken. Ministeren skal svare på, om der er tal for, hvor mange danske brandfolk, som er døde af kræft, og om hun vil sikre, at brandfolk ikke bliver udsat for kræftrisiko, når de passer deres job.

Det er Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti, som har stillet en række spørgsmål til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen. Dansk Folkeparti vil således have ministeren til at fortælle, hvordan hun vil sikre, at brandfolk ikke længere bliver udsat for den kræftrisiko, der tilsyneladende i dag forbundet med brandmandsjobbet.

Liselott Blixt har også spurgt ministeren, om hun vil tage initiativ til, at alle brandfolk kan få et sundhedstjek, og om ministeren vil sikre, at der igangsættes en undersøgelse af brandfolks kræftrisiko.

Inden for de næste fire uger skal Mette Frederiksen desuden svare på, om der er registreret oplysninger om, hvor mange brandfolk, der er død af kræft.

Annonce