Katastrofeøvelse: Sønderjylland rammes af kraftigt jordskælv

Et jordskælv forventes overraskende at ramme Tinglev-området i slutningen af januar. Skælvet vil forårsage massive ødelæggelser med 500.000 ramte, herunder 1.500 sårede, 400 savnede og godt 250 dræbte. Det er dog alt sammen fiktivt. Det ødelæggende jordskælv er nemlig rammen, når Falck arrangerer Modex – den største tværnationale beredskabsøvelse i Europa, der afholdes over fire dage.

Falck har vundet retten til at lave i alt seks øvelser i fem forskellige EU-lande. Øvelse nr. 3 afholdes fra den 25. til den 28. januar 2013 i Tinglev, hvor der på øvelsesområdet vil være kvæstede i form af rollespillere samt redningshunde, katastrofemateriel og ikke mindst beredskaber fra lande som Tjekkiet, Island og Storbritannien.

Programmet er iværksat under EU, og øvelserne skal træne EU-landenes forskellige beredskaber i at arbejde sammen på tværs af sproglige og kulturelle barrierer – og ikke mindst på fremmed territorium og under særdeles vanskelige vilkår. I Tinglev skal beredskaberne navigere i et område ramt af betydelige efterskælv med kollapsede bygninger, herunder de lokale hospitaler, og med ødelagte veje samt mangel på vand, el og ikke mindst mad.

”Beredskaberne skal træne alt fra søgning til redning samt ikke mindst koordinering af indsatsen mellem de forskellige nationers beredskaber”, fortæller projektdirektør Jens Poul Madsen fra Falck.

Annonce