Startproblemer på nye alarmcentraler

Der er startproblemer med politiets nye regionale alarmcentraler. Odense Brandvæsen fik således 30. oktober hele fem alarmopkald fra fem forskellige alarmcentraler til det, som viste sig kun at være én brand. Ifølge rigspolitichefen er der tale om betjeningsfejl. 

Første alarm indløb kl. 8.09, hvor alarmcentralen i Odense kaldte Odense Brandvæsen ud til en brand i et kolonihavehus. Få sekunder efter tilkaldte alarmcentralen i Århus Odense Brandvæsen til samme adresse. Herefter kom der meldinger om samme kolonihavebrand fra centralerne i Aalborg, Viborg og en femte alarmcentral.

“Vi kom virkelig op på mærkerne, fordi vi frygtede hele området var gået i brand”, siger beredskabsinspektør Torben Andreasen, Odense Brandvæsen, til DR Fyn. Da den værste forvirring havde lagt sig, skrev Torben Andreasen til Rigspolitiet for at høre, om det var en fejl i computersystemet hos de nyligt centraliserede alarmcentraler, der var skyld i miseren.

“Vi har undersøgt sagen, og vi kan sige, at der her er tale om en betjeningsfejl”, svarede rigspolitichef Torsten Hesselbjerg. Rigspolitiet gør nu opmærksom på betjeningsfejlen i uddannelsen af deres personale.

Annonce