Tillidsmand: Vi har ikke haft de helt store problemer i Viborg

Ledelsen i Midtjysk Brand & Redning har det sidste halve år taget en række initiativer, som er med til at trække samarbejdet i den rigtige retning. Det fortæller tillidsmanden for brandfolkene i Viborg, Folmer Frederiksen, efter omtale af en evalueringsrapport, der påpeger store problemer i samarbejdet mellem brandfolk og ledelse. Men i Viborg har de slet ikke haft de store problemer med samarbejdet, oplyser tillidsmanden.

Ifølge evalueringsrapporten er relationerne mellem mandskabet i Viborg og Silkeborg anspændte, og samtidig opleves ledelsen som usynlig – og beredskabsdirektøren beskyldes for at være truende.

Men blandt brandfolkene i Viborg oplever man ikke, at der er de store problemer:

”Siden evalueringsrapporten blev fremlagt for et halvt års tid siden, er der taget en række initiativer fra ledelsens side, som er med til at trække samarbejdet i den rigtige retning. Det er min oplevelse, at der er begået fejl fra begge sider – både fra ledelsen og medarbejderne. Men helt overordnet synes jeg ikke, at vi har haft de helt store problemer i Viborg – hverken i forhold til ledelsen eller i samarbejdet med kollegaerne i Silkeborg”, siger tillidsmand Folmer Frederiksen til Viborg Stifts Folkeblad.

”Vi har måske i højere grad end vores kollegaer i Silkeborg accepteret, at der ligger en landspolitisk beslutning om, at kommunernes brand- og redningsberedskaber skal samles i færre og større enheder. Og at det er en beslutning, som vi ikke kan ændre på, så derfor må vi forsøge at få det bedst mulige ud af situationen”, siger Folmer Frederiksen, som tilføjer, at han er glad for, at både beredskabsdirektør Klaus Vibe Hebsgaard og formanden for beredskabskommissionen, Silkeborg-borgmester Steen Vindum, har givet udtryk for, at man bare må acceptere, at der er forskellige kulturer og traditioner på de to hovedstationer i Viborg og Silkeborg.

Annonce