To brandfolk mister livet efter kollision med fly

To lufthavnsbrandfolk mistede fredag livet, da deres brandkøretøj kolliderede med et lettende Airbus A320-fly i lufthavnen i Lima i Peru. Yderligere en brandmand er i kritisk tilstand, mens ingen af passagererne på flyet kom alvorligt til skade, selv om det brød i brand efter kollisionen. Årsagen til, at brandkøretøjet kørte ind på en aktiv landingsbane, er endnu ukendt.

Den tragiske ulykke skete fredag, hvor et Airbus A320neo fly med 108 ombordværende var ved at lette fra Jorge Chávez International Airport i Lima i Peru. Da flyet var nået op på en fart på omkring 235 km/t, kolliderede det med en crashtender, som kørte ind på landingsbanen.

Ved kollisionen mistede to brandfolk livet, mens en tredje fik alvorlige kvæstelser. Flyet mistede den ene motor, landingsstellet kollapsede og den højre vinge brød i brand. Det lykkedes dog for piloterne at få stoppet flyet, hvorefter de ombordværende blev evakueret. Hverken besætning eller passagerer kom alvorligt til skade.

De foreløbige oplysninger tyder på, at brandvæsenet i lufthavnen var i gang med en øvelse, og at crashtenderen kørte ind på landingsbanen uden at have fået tilladelse fra kontroltårnet. Tilsyneladende opdagede føreren derefter flyet, og han forsøgte at køre vej fra banen, men det var for sent.

Bemærk, at videoerne nedenfor indeholder voldsomme billeder af ulykken. 

Annonce