Brandvæsen

Politiet flytter ind på brandstationen i Ribe

Efter omstruktureringer i Syd- og Sønderjyllands Politi er der ikke længere behov for Ribes mangeårige politigård, og derfor vil politiet i stedet flytte ind på Sydvestjysk Brandvæsens brandstation, som også er mere centralt beliggende end politigården. Politiet har ikke længere et akutberedskab i Ribe, men der er lokale politifolk, som arbejder med den kriminalitetsforebyggende indsats.

Præhospital

Brandmandsforening forærer hjertestarter til vandrerhjem

En af Ribe Brandmandsforenings aktiviteter er velgørende arbejde, og som led heri har foreningen netop foræret en hjertestarter til det lokale vandrerhjem. Den nye hjertestarter er placeret hos Danhostel i Ribe, og Ribe Fritidscenter, der ejer bygningerne, har bekostet skabet til starteren. Ved at placere hjertestarteren uden på bygningen, kan ekstra mange mennesker få gavn af den.

Brandvæsen

Brandvæsen og Falck flytter sammen i Ribe

Fremover kommer ambulancerne i Ribe til at køre ud fra brandstationen på Odins Plads og ikke som hidtil fra Falck-stationen på Tøndervej. “Det tyder meget i hvert fald på efter de forhandlinger, som vi har haft med Esbjerg Kommune omkring et bofællesskab med brandvæsenet på stationen på Odins Plads”, fortæller områdeleder Rene Sigvartsen fra Falck.