Præhospital

Falck opgiver hjemmepleje på Fyn

Det skulle have været et nyt ben i Falcks danske aktiviteter, men redningskoncernens indtog på markedet for hjemmepleje har ikke været en succeshistorie. Falck har opgivet hjemmeplejen i en række kommuner, mens der i andre kommuner har været hård kritik af Falck for bl.a. overfakturering. Nu er det så slut med Falck-hjemmepleje i Odense og Assens, hvor de 350 kunder, som Falck fik, ikke var nok til at skabe en fornuftig forretning.

Præhospital

Falck fakturerede kommune for hjemmehjælp til for længst afdød borger

Falcks indtog på markedet for hjemmehjælp har udviklet sig til noget, der minder om et mareridt for den danske redningskoncern. Falck har måttet opgive hjemmehjælpen i en række kommuner, og senest har Falck være tvunget til at opsige en kontrakt med Vejle Kommune – ellers havde kommunen fyret Falck. Også i Frederiksberg Kommune er der skarp kritik af Falck, der sidste år blev afsløret i en markant overfakturering af kommunen. Blandt andet sendte Falck en regning for hjemmehjælp til en borger, der på det tidspunkt, hvor hjælpen angiveligt var ydet, havde været død i tre måneder. En anden borger var flyttet på plejehjem et halvt år før det tidspunkt, hvor Falck påstod, at der var ydet hjemmehjælp i borgerens hjem.

Præhospital

Falcks hjemmehjælpere smides ud af Københavns Kommune

Hjemmehjælp er et af Falcks nye forretningsområder, men nu er det slut med Falck-hjemmehjælp i København, hvor kommunen har fyret Falck som samarbejdspartner. Årsagen er, at Falck ifølge kommunen ikke har været professionelle. Således har Falck blandt andet udskrevet regninger for hjemmehjælpsbesøg, der ikke har fundet sted, ligesom Falck har glemt at orientere borgere om aflysning af hjemmehjælpsbesøg.