Belønnet for at redde mand ud fra brændende garage

Foto: Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi har ved en højtidelighed tildelt Ina Ritter fra Hadsund en påskønnelse for en helt særlig indsats tidligere på året. Her opdagede Ina Ritter en brand, og hun fik hurtigt reddet en hjælpeløs mand ud af den brændende bygning. Politiet vurderer, at manden ville være omkommet efter kort tid, hvis ikke han var blevet reddet ud.

Om formiddagen lørdag den 30. januar 2021 var Ina Ritter, som så mange gange før, ude for at lufte sin hund i Hadsund. Tilfældigt passerede hun en nærliggende adresse, hvor der var udbrudt brand i en garage. Ina hørte et svagt råb om hjælp, hvilket fik hende til at gå frem mod stedet.

Hun bemærkede på her en hjælpeløs mand, der lå med overkroppen inde i et værksted, hvor branden var kraftigst, og med underkroppen ude i garagen – tilsyneladende var han ude af stand til selv at redde sig væk fra de buldrende flammer, der allerede havde fået fat i ham. Ina greb derfor den brandlidte under skuldrene, trak ham ud af garagen og væk fra ilden.

Kort efter ankom politi og brandvæsen, hvorpå branden blev slukket, ligesom en ambulance blev tilkaldt til assistance for den brandlidte.

Livreddende indsats

”Det er vores vurdering, at hvis ikke Ina Ritter omgående havde grebet ind, så ville manden være omkommet i løbet af meget kort tid”, lyder vurderingen fra Nordjyllands Politi.

Derfor har lederen af Patruljecenter Himmerland, vicepolitiinspektør Poul Severinsen, sammen med politiassistent Peter Siwertsen, der var først på stedet, en påskønnelse til den modige borger.

Af hensyn til corona-situationen var der tale om en ganske lille højtidelighed foran politistationen i Hobro, hvor vicepolitiinspektøren holdt en kort tale og benyttede lejligheden til at opsummere begivenheden:

”Resolut trådte du til og fik trukket borgeren ud fra flammerne, hvilket ifølge politipersonalet på stedet reddede hans liv.”

Ina Ritter fik overrakt et beløb på 1.000 kr. og en buket blomster som udtryk for politiets påskønnelse og anerkendelse af den livreddende indsats.

Annonce