Hverdagens helte fik belønning

På billedet ses (fra venstre mod højre): Chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen, NIna Cecilie Nielsen, Troels Solgaard Andersen, Per Houlberg, Sidsel Haarhr Jensen og politidirektør Helle Kyndesen.

Østjyllands Politi uddelte i denne uge en dusør til fire østjyske hverdagshelte, der på hver sin måde har ydet en bemærkelsesværdig indsats, der både har reddet liv og hjulpet politiet. ”Fælles for disse borgere er, at de alle har reageret hurtigt og instinktivt og både hjulpet politiet samt ydet fysisk og psykisk førstehjælp til mennesker i nød, og det vil vi gerne takke dem for”, sagde politidirektør Helle Kyndesen.

Ved et arrangement på politigården i Aarhus blev der uddelt belønninger til:

Sidsel Haahr Jensen, 35 år, og Troels Solgaard Andersen, 25 år:

Fik en dusør for ved midnatstid den 14. december 2015 at redde en ældre kvinde fra at drukne. De blev den 14. december 2015, sammen med to andre tilstedeværende, opmærksomme på en person, der var faldet i vandet ved Europaplads i Aarhus. Personen i vandet var en ældre kvinde, og hun kunne ikke via egen hjælp komme op af vandet igen. Sidsel, Troels og de to andre tilstedeværende handlede hurtigt og fik kastet en ledning ud til kvinden, så hun kunne holde sig oven vande, indtil politiet ankom. De fire borgeres indsats gjorde at kvinden overlevede episoden.

De to øvrige borgere har også modtaget dusør, de var dog forhindrede i at deltage ved uddelingen tirsdag eftermiddag.

Nina Cecilie Nielsen, 25 år:

Fik en dusør for den 5. december 2015 at yde førstehjælp til en person, der havde været involveret i et færdselsuheld. Den 5. december 2015 skete der et færdselsuheld i Grenaa, hvor Nina var den første, der ankom til stedet. Hun dannede sig hurtigt et overblik, og fik her øje på en såkaldt TukTuk ude på en mark ved siden af vejen, hvori der lå en mand uden puls, og Nina handlede derfor resolut. Sammen med et andet vidne fik de trukket manden ud af køretøjet, og Nina, der er sygeplejerske, begyndte herefter straks på hjertelungeredning. I fem-seks minutter sad Nina og ydede førstehjælp, indtil manden pludselig selv begyndte at trække vejret, og der ankom en ambulance til stedet, som overtog behandlingen.

Udover at redde manden med førstehjælp, holdt Nina overblikket over situationen, da hun samtidig fik sendt et andet vidne over til en anden bil, der ligeledes havde været involveret i uheldet.

Ninas indsats har været medvirkende til at manden overlevede og blev udskrevet fra hospitalet allerede dagen efter uheldet.

Per Houlberg, 66 år

Fik en dusør for ved midnatstid den 4. februar 2016 at hjælpe politiet i forbindelse med et indbrud i sin egen garage. Per opdagede tyveriet i garagen, og da gerningsmanden kort efter stak af, fulgte Per med. Per fik lidt efter indhentet indbrudstyven, og selvom han satte sig fysisk til modværge og begyndte at true ham, lykkedes det Per at fastholde tyven, indtil politiet ankom til stedet og kunne anholde manden.

Den anholdte mand viste sig efterfølgende at have begået flere tyverier og røverier, så Pers flotte indsats hjælp ikke alene ham selv, men også andre borgere.

Annonce