Patruljebåd skal skabe tryghed i Københavns Havn

Sommerferien er i gang, og dermed er aktivitetsniveau i Københavns Havn også højt. Københavns Politis nye patruljebåd er imidlertid med til at skabe tryghed og forebygge ulykker. Patruljebåden er specialbygget med blandt andet en luge, der ved åbning aktiverer en stige. Det letter arbejdet med at få folk effektivt og hurtigt op af vandet.

Københavns Politis nye patruljebåd blev leveret sidst på foråret, og den skal fremover primært være i drift fra april til oktober. Her skal den patruljere i Københavns Havn og i de omkringliggende havne. Båden vil normalt være bemandet i weekenderne, men den vil også være i beredskab på øvrige dage.

Der er tale om en aluminiumsbåd, som er 9,2 meter lang og 3 meter bred. Der er udstyret med to 250 HK Mercury V8 Verado påhængsmotorer, der giver en topfart på 50 knob. Der er plads til tre besætningsmedlemmer og otte passagerer. Specialudstyret omfatter en fenderliste langs hele rælingen, der gør til- og fralægning lettere, ligesom den letter en bording af andre både. Patruljebåden er også forsynet med en luge, der ved åbning aktiverer en stige. Det letter arbejdet med at få folk effektivt og hurtigt op af vandet.

Patruljebåden er bygget af Svendborg Yacht Værft. I første omgang lejer Københavns Politi den, men med mulighed for overtagelse.

Foto: Københavns Politi

Annonce