Borger får belønning for at have hjulpet ved trafikuheld

Foto: Københavns Politi

Den 44-årige Jan var tilbage i august på vej hjem, da han blev opmærksom på et trafikuheld på Thorvaldsensvej på Frederiksberg. En mand var sprunget ud på kørebanen, hvor han blev ramt frontalt af en bilist. Jan spærrede kørebanen for færdsel og sørgede i halvanden time for, at uvedkommende ikke nærmede sig uheldsstedet. Den hjælp har politiet nu givet ham en belønning for.

Manden, der var ramt af bilen, blev kørt til Rigshospitalet og overlevede heldigvis.

Jan hjalp til i situationen på eget initiativ, og Københavns Politi vurderer, at han udviste et stort gåpåmod og autoritet. Afslutningsvis kørte han endda bilisten og hendes mindreårige søn hjem, da de begge var rystede over hændelsen.

“Jans indsats på stedet var noget ud over det sædvanlige, og vi vil gerne sige ham en meget stor tak. I situationen var han til stor gavn for både os og de implicerede parter”, siger politidirektør Anne Tønnes fra Københavns Politi.

Derfor har han nu fået en dusør af Københavns Politi for sin gerning.

Sprang i vandet for at redde 3-årig

Jan er ikke den eneste, som modtog en dusør fra Københavns Politi i slutningen af 2020. Blandt de andre er den 31-årige Max, der tilbage i juli var ved Damhussøen. Her så han, at en barnevogn, der stod på en badebro, blæste i vandet. I barnevognen var en 3-årig dreng. Max løb hurtigt ned til søen og sprang i vandet for at redde drengen op. Drengen var heldigvis ikke kommet til skade.

Politidirektøren inviterer normalt dusørmodtagere ind på Politigården, hvor de får overrakt et diplom og en tak for deres beundringsværdige indsats. Det kan ikke lade sig gøre under corona, og derfor får de i stedet diplomet sendt med posten. Ud over diplomet får dusørmodtagerne 1.000 kr. i dusør.

Annonce