To unge får belønning for indsats efter røveri

17-årige Emilie Agesen og 16-årige Mathias Nordborg har modtaget en belønning fra Nordjyllands Politi for deres snarrådige indsats som vidner til et røveri i Løgstør. De to er kolleger i et supermarked i Løgstør, og i februar blev de vidner til et røveri i supermarkedet, hvor deres fælles, aktive indsats førte til røverens anholdelse.

Fredag den 26. februar 2021 kl. 14.45 henvendte en maskeret mand sig ved kassen på de to unge medarbejderes arbejdsplads, hvor han sagde noget i retning af ”Giv mig alle pengene, jeg skal have pengene”. Ekspedienten udleverede kassebeholdningen, hvorefter røveren flygtede.

Men Emilie Agesen og Mathias Nordborg tog kontakt til hinanden og besluttede sig hurtigt for at løbe efter røveren. De fulgte efter manden på afstand og kunne notere sig et signalement af røveren og den personbil, han efterfølgende kørte fra stedet i.

Kort efter ankom den første politipatrulje til stedet. Emilie Agesen og Mathias Nordborg sprang ud foran patruljebilen og videregav deres oplysninger. Patruljen kunne derfor straks søge i den rigtige retning, og efter få minutter var røveren anholdt.

Havde tidligere begået endnu et røveri

Den indsats har Nordjyllands Politi nu belønnet med en dusør på 500 kr. og en buket blomster til både Emilie Agesen og Mathias Nordborg.

Hvad de to unge butiksansatte ikke vidste var, at samme røver havde begået endnu et røveri tidligere samme dag. Det første røveri fandt sted i et supermarked i Hornum kl. 14.30. Her blev ekspedienten bange og gik væk fra kassen, hvorfor røveren forlod butikken uden udbytte.

Efter anholdelsen erkendte den 23-årige røver begge røverier, og han blev dagen efter varetægtsfængslet. Han modtog senere en dom på 18 måneders fængsel.

”Vi har valgt at uddele dusør til Emilie og Mathias, fordi de handlede så hurtigt og klogt i fællesskab. De tog kontakt til hinanden og fulgte efter røveren, så de kunne gøre sig gode observationer. Det var rigtig dygtigt gjort, og det var ud over, hvad man kan forvente af et vidne. Der er ingen tvivl om, at deres observationer var afgørende for, at vi så hurtigt kunne skride til anholdelse”, siger politikommissær Mikkel Brügmann, der er efterforskningsleder på Hobro Politistation.

Annonce