BIOS: Vi nærmer os vores minimumsbemanding

Tidspunktet for BIOS’ driftsstart i Region Syddanmark nærmer sig med hastige skridt, men ifølge BIOS selv nærmer selskabet sig nu den minimumsbemanding, som er nødvendig for at kunne få en vagtplan til at hænge sammen. Den nye udmelding kommer til trods for, at en række reddere, som ellers havde skrevet kontrakt med BIOS, har valgt at annullere kontrakterne.

BIOS skal efter planen overtage størstedelen af ambulancekørslen i Region Syddanmark den 1. september 2015. Optimalt vil det kræve ca. 550 reddere, men BIOS har tidligere meldt ud, at man vil kunne starte op med 450 reddere.

De seneste dage har der været forlydender om, at op til 30 reddere, der har indgået kontrakter med BIOS, har fortrudt og opsagt kontrakterne. Ifølge BIOS er der dog på nuværende tidspunkt kun modtaget 13 opsigelserne.

Har nu 320 reddere ansat

Trods opsigelserne meddeler BIOS mandag eftermiddag, at selskabet nu nærmer sig det, der betegnes som minimumsbemandingen. Ifølge selskabets egen opgørelse er der nu ansat 320 reddere, hvilket dog både dækker over ambulancereddere og reddere til liggende sygetransport. Desuden er der sendt kontrakter ud til 60 mulige medarbejdere. Selv om der således – selv hvis alle de udsendte kontrakter resulterer i ansættelse – er et godt stykke op til den tidligere udmeldte minimumsbemanding på 450, er BIOS nu meget fortrøstningsfulde:

”Vi er nu trygge ved, at vi kan få en vagtplan til at hænge sammen på sikker og ansvarlig vis fra 1. september. Vi vil fra denne dato levere en kompetent og høj service ganske som regionens borgere kender den i dag. Vi vil, som det ser ud lige nu, fra driftsstarten gøre det ved brug af ekstravagter, også som redderne kender det i dag. Men vi vil gerne understrege, at ekstravagterne er frivillige og selvfølgelig overholder både overenskomst- og arbejdsmiljømæssige regler. Vi arbejder fortsat benhårdt på løbende (også efter driftsstart) at rekruttere flere reddere og gør alt hvad vi kan for at udvide arbejdskraften, bl.a. igennem en meget ambitiøs uddannelsespolitik”, hedder det i meddelelsen fra BIOS.

Annonce