Brækkede benet fire steder: Konen skulle stå for transport til sygehuset

Da Morten Knudsen tog imod en Facebook-udfordring og sprang i vandet på en øde strand på Sydfyn, var han så uheldig at ramme en stor sten. Det resulterede i, at han brækkede benet fire steder. Men sygeplejersken på Region Syddanmarks AMK-vagtcentral afviste at sende en ambulance – rådet til mandens kone, der ringede 112, var i stedet, at ”tage en smøg og selv tage på skadestuen”.

”Jeg stod med en mand, som allerede rystede af kulde og skreg af smerte. Oveni havde jeg to rædselsslagne børn. Jeg tænkte, at det kunne jeg ikke selv klare, så jeg ringede 112”, fortæller Morten Knudsens kone, Tina Knudsen, til BT. Men da hun kom igennem til en sygeplejerske på Region Syddanmarks AMK-vagtcentral, fik Tina Knudsen ikke den ventede besked om, at der var en ambulance på vej.

”Jeg forsøgte at forklare hende, at manden var våd og stod ude i seks graders kulde med stærke smerter. Men der var ikke noget at gøre. Her bagefter synes jeg nærmest, hun var fræk over for mig. Det var, som om opfattelsen var, at når min mand selv var så tåbelig at hoppe i vandet på det her tidspunkt, så var han selv ude om det. Hun bad mig oven i købet om at sætte mig ned og tage en halv smøg”, forklarer Tina Knudsen om sin oplevelse af samtalen.

Kørte selv til skadestuen

Med sygeplejersken i røret konstaterede hun, at Morten Knudsen kunne vrikke en smule med tæerne. På den baggrund blev hun bedt om selv at tage kontakt til vagtlægen og efterfølgende køre på skadestuen. Da hun efterfølgende mistede forbindelsen under samtalen med vagtlægen, så hun ingen anden udvej end selv at sætte sig ind bag rattet og køre til Odense Universitetshospital. ”Jeg kørte simpelthen så hurtigt, jeg kunne, og overskred alle fartbegrænsninger. Min mand sad og skreg af smerte, og børnene var selvfølgelig også helt ude af den”, siger Tina Knudsen til BT.

På sygehuset fik Morten Knudsen straks morfin og blev kørt direkte til traumeafdelingen. Her blev det konstateret, at benet var brækket fire steder. Morten Knudsen er fortsat indlagt med venstre ben i gips fra hoften til storetåen.

Sygeplejerske kaldes til samtale

Ifølge Region Syddanmark er der ikke tvivl om, at der burde være blevet sendt en ambulance til Morten Knudsen.

”Vi har nu haft lejlighed til at gennemgå lydfilen fra opkaldet. Der er ringet et par gange, fordi forbindelsen var dårlig, hvorfor samtalen i første omgang blev afbrudt. Der er dog ingen tvivl om, at patienten skulle have haft en ambulance, og vi vil meget beklage, at denne ikke er blevet sendt. Den konkrete medarbejder, der modtog opkaldet, og som bad Morten Knudsens hustru Tina Knudsen om at tage sig en halv smøg og så bagefter selv køre manden på skadestuen, vil blive kaldt til en samtale”, skriver præhospital leder Torsten Lang-Jensen fra Region Syddanmark i en e-mail til BT.

Annonce