Debat: 3F mangler opbakning fra ambulanceredderne

3F skaber uro og utryghed, når fagforeningen kritiserer BIOS for at gøre massivt brug af overarbejde. Det skriver tillidsrepræsentanter og talsmænd for redderne i BIOS, som mener, at det frivillige overarbejde i BIOS er af begrænset omfang og i øvrigt er faldende, fordi flere tidligere kollegaer nu skifter til BIOS.

Af tillidsrepræsentanter og talsmænd ved BIOS i Region Syd, delområde Vest, dækkende ambulancestationerne i Varde, Nr. Nebel, Ølgod, Ribe, Bramming, Vejen, Billund, Grindsted, Esbjerg og Fanø

3F og gruppeformand hr. Jan Villadsen for 3F Transport har IKKE opbakning blandt BIOS-Ambulanceredderne til hr. Villadsens udtalelse i pressen den 21. oktober 2015 omkring massivt overarbejde i BIOS.

Situationen blandt ambulanceredderne i BIOS er – og kan – 3F ikke være ret godt bekendt med. 3F udtaler, at de har valgt en stille tilgang til tingene, og de har dermed overladt 3F-medlemmer, der er ansat ved BIOS, til sig selv.

3F har flere steder vist ingen eller kun lidt interesse for stationerne og for at høre, hvordan det går, og om vi er tilfredse med vores nye arbejdsgiver. 3F antager, at vi bliver tvunget til at tage overarbejde, og ikke har indflydelse på vores arbejdssituation i BIOS.

Det forholder sig dog en del anderledes. Vi har det godt i BIOS, ansatte byder selv ind med de vagter, de kan og ønsker at hjælpe med. Vi bliver faktisk hørt af BIOS og har indflydelse. Derfor tilbyder både ST- og ambulanceredderne at hjælpe med ekstra vagter, for at BIOS i fremtiden kan give os den arbejdsplads, vi ønsker i ambulancetjenesten.

Hvad er massivt overarbejde, 3F? 3F har selv lavet overenskomsten med BIOS. Ambulanceredderne på døgnvagt er gået fra 10 døgnvagter pr. måned før 1. september 2015 til 8 døgnvagter pr. måned i BIOS. 20 % ned i tid til samme løn, men med et andet setup på vagterne. Og ja, 50% overarbejde lyder måske vildt, Men 50% mere bliver til i alt 12 døgnvagter pr. måned (8 alm. + 4 ekstra). Overarbejdet er dog faldende, da flere af vores kollegaer, der valgte at tage til andre regioner, igen er på vej hjem til stationerne i lokalområderne.

Vi, der er ansat ved BIOS, arbejder hårdt hver dag, for at kunne give borgerne i regionen en så sikker og stabil ambulancetjeneste som mulig. Det betyder, at vi for at sikre borgerne har valgt at trække ekstraordinært i arbejdstøjet her i opstartsperioden. Det eneste, vi som ambulancereddere ønsker os i denne tid, er ro til at kunne udføre vores arbejde til gode for borgerne i regionen.

Vi lægger som ansatte ved BIOS dagligt ryg til en masse ubehagelige rygter og historier, både om os som personer og om den virksomhed, vi er ansat i. Derfor har vi intet behov for, at vores egen fagforening, 3F, kommer med denne kritik baseret på et i vores øjne meget tyndt grundlag, da den kun er med til at skabe uro og utryghed for regionens borgere.

Annonce