Responstider i Region Syddanmark falder ikke

Selv om der nu er gået næsten en måned siden Region Syddanmark selv overtog ansvaret for, at regionens responstidsmål for ambulancer overholdes, ligger responstiderne fortsat over niveauet fra før overtagelsen. Særligt på Fyn og i Sønderjylland giver responstiderne problemer for regionen, for her er ambulancerne blevet markant langsommere.

Region Syddanmark har opgjort responstiden for de første 22 dage af september, efter at regionen fra månedsskiftet selv overtog ansvaret for, at regionens responstidsmål overholdes. Før 1. september 2015 var det Falck, der som ambulanceoperatør havde ansvaret for at overholde responstidsmålet. I dag ligger ansvaret hos regionen selv, mens de to nye ambulanceoperatører – BIOS og Responce – alene har ansvaret for at levere det antal ambulancer, som regionen bestiller.

Ændret opgørelsesmetode reducerer historiske responstider

De første 22 dage af september var ambulancerne i Region Syddanmark i gennemsnit fremme hos patienterne efter 8,6 minutter. Det er uændret i forhold til opgørelsen efter de første 14 dage. I juni var responstiden 8,4 minutter, i juli var den 8,3 minutter og i august var den 8,3 minutter, så ambulancerne er blevet langsommere, efter at regionen overtog ansvaret.

I forhold til opgørelsen efter 14 dage har Region Syddanmark ændret tallene for Falcks responstiden i juni. I den første opgørelsen blev responstiden opgjort til 8,8 minutter, mens den i den seneste opgørelse er ændret til 8,4 minutter. Regionen beskriver ændringen som resultatet af en ”rettelse i opgørelsesmetoden”.

Sammenlignes der med responstiderne i hele 3. kvartal 2014, er ambulancerne i Region Syddanmark blevet markant langsommere. I 3. kvartal 2014 gik der således i gennemsnit kun 7,8 minutter, inden ambulancerne var fremme.

Især problemer i Sønderjylland og på Fyn

Fordelt på de fire delområder, som Region Syddanmark er opdelt i, er det især Fyn og Sønderjylland, som giver problemer for regionen. I september har den gennemsnitlige responstid på Fyn indtil videre været 8,4 minutter, mens den i august var på 7,8 minutter og i 3. kvartal 2014 var på 7,4 minutter. Ventetiden er således på et år steget med præcis et minut.

I Sydvestjylland er responstiden i september på 8,7 minutter, hvilket er identisk med tallet i august. Men i 3. kvartal 2014 var tallet helt nede på 8,1 minutter. I Sønderjylland ser det mere skidt ud, for har steg responstiden fra 9,0 minutter i august til 9,8 minutter i september, mens tallet i 3. kvartal 2014 var 8,6 minutter.

Mere positivt ser det ud i Trekantsområdet. Her var responstiden i september på 7,8 minutter, og det er faktisk et fald i forhold til de 8,2 minutter i august. Der er dog stadig langt ned til de 7,4 minutter i 3. kvartal 2014.

Annonce