Falck mister 20 % af sin svenske ambulancekørsel

I forrige uge tabte Falck det seneste ambulanceudbud i Sverige til Samariten, og nu er der flere dårlige nyheder til Falcks svenske datterselskab. To af de sygehusområder, som Falck i dag udfører ambulancekørsel for, har nemlig besluttet at hjemtage opgaven, og dermed mister Falck i Sverige omkring 20 % af sin omsætning på ambulanceområdet.

Det er to af sygehusområderne i regionen Västra Götaland, som har besluttet, at al ambulancekørsel fremover skal udføres af sygehusene selv, og i begge områder går det ud over Falck, der i dag varetager størstedelen af ambulancekørslen.

Den 30. september 2012 mister Falck sin ambulancekørsel i Göteborg-området, når redningskorpsets nuværende kontrakt med Sahlgrenska Universitetssjukhuset udløber. Sygehusets bestyrelse besluttede nemlig fredag, at ambulancekørslen ikke skal i et nyt udbud, og at sygehuset i stedet selv overtager opgaven. I forvejen står sygehuset for driften af tre ambulanceberedskaber, og for nyligt blev der i et dokumentarprogram på TV-stationen SVT rettet en hård kritik mod Falcks ambulancetjeneste i Göteborg, mens sygehusets egen ambulancetjeneste blev fremhævet som velfungerende.

”At drive ambulancetjenesten i vores eget regi giver os en bedre mulighed for at udvikle ambulancetjenesten”, siger Kerstin Brunnström, der er formand for Sahlgrenska Universitetssjukhusets bestyrelse. Hun mener desuden, at hjemtagningen vil øge patientsikkerheden, fordi den samlede patientbehandling samles i én organisation.

Det var ambulanceoperatøren Ulfab, som oprindeligt indgik kontrakt med Sahlgrenska Universitetssjukhuset, men Falck overtog Ulfab i 2008.

En anden af de tidligere Ulfab-kontrakter, som Falck nu mister, er ambulancekørslen for NU-Sjukvården, der består af fem sygehuse i blandt andet Dalsland. Her er det både Falck og operatøren West Ambulans, som fra oktober 2012 må overlade deres ambulancekørsel til sygehuset. Bestyrelsen for NU-Sjukvården fremhæver, at hjemtagningen giver mulighed for, at sygehusets sygeplejersker fremover kan skifte mellem vagter på sygehuset og i ambulancetjenesten.

De to kontrakter, som Falck mister næste efterår, udgør tilsammen ca. 20 % af Falcks svenske ambulanceomsætning.

Annonce