Falck tjener stadig millioner på Responce

Selv om Responce-navnet formentlig kun har få leveår tilbage, så tjener Falck stadig millioner på den tidligere konkurrent, som i dag indgår i Falck-koncernen og kører ambulancer i Region Midtjylland og Region Syddanmark. De seneste års tendens med et svagt faldende overskud er dog fortsat, men Responce fik stadig et driftsoverskud på 11 mio. kr.

Falck overtog Responce i 2015, og gradvist er selskabet blevet mere integreret i Falck-koncernen. I dag har Responce hovedkontor på Falck-stationen i Kolding, og selskabet har ambulancekontrakter med Region Midtjylland og Region Syddanmark.

I det igangværende udbud i Region Midtjylland har Falck imidlertid valgt at benytte Falck-navnet i tilbuddet, så uanset om Falck vinder eller taber udbuddet, vil det dermed være slut med Responce-navnet, når de nye kontrakter træder i kraft ultimo 2021. I Region Syddanmark har Responce kontrakt på ambulancekørslen i Trekantområdet frem til 2025.

Lidt færre ansatte

Indtil videre er Responce-datterselskaber dog en udmærket forretning for Falck. I 2019 faldt bruttofortjenesten godt nok til 168 mio. kr. – mod 174 mio. kr. året før. Driftsoverskuddet er dog fortsat solidt, nemlig 11 mio. kr. – mod 15 mio. kr. året før. Ifølge Responce har der både været et mindre fald i indtægterne samt en stigning i omkostningerne.

Antallet af medarbejdere i Responce faldt fra 305 i 2018 til 293 i 2019. Antallet af medarbejdere toppede i 2016, hvor der var 333 ansatte.

Responce forventer, at årets overskud bliver på samme niveau som i 2019, da der ikke er sket nogen ændringer i selskabets kontrakter med regionerne. COVID-19 forventes at få en negativ indflydelse på aktivitetsniveauet, men den økonomiske effekt forventes at blive begrænset.

Annonce