Forsøg med indsnævring af vej stoppes efter ambulanceulykke

Skive Kommune har indtil videre stoppet et forsøg, hvor en lokal vej har været indsnævret. Det sker efter at en ambulance under udrykning i sidste weekend påkørte en af de granitblokke, som indgår i den nyanlagte vejchikane. Ved ulykken fik ambulancen så store skader, at den ikke kunne fortsætte, og derfor måtte der tilkaldes en ny ambulance.

Det er på en vej ved Spøttrup Borg, at Skive Kommune som forsøg har anlagt en vejchikane. Ved hjælp af granitblokke og gule striber på vejen er der lavet en indsnævring. Men lørdag nat blev vejchikanen omkring kl. 02.30 påkørt af en ambulance, som med udrykning var på vej til et sygdomstilfælde. Ambulancen ramte en granitblok med det ene hjul, og den kunne ikke køre videre.

“De to Falck-folk i bilen er friske og ved godt, at de er på vej til en patient, der har brug for dem. Derfor tilkalder de både en ny ambulance og paramedicinerbilen, der også kører ud fra Skive. Da akutbilen ankommer, kører ældste ambulancemand, der har behandlerkompetence, med paramedicineren i bilen, og de går i gang med behandlingen af patienten, da de når frem til adressen, inden en ny ambulance kommer og kører patienten videre”, fortæller ambulancestationsleder Lone Svensson fra Falck til Skive Folkeblad.

Efter ulykken har Skive Kommune besluttet, at forsøget med vejchikane skal stoppes, og granitblokkene er nu blevet fjernet.

Annonce