Ambulance torpederede krondyr

Arkivfoto

En ambulance fra Falck blev natten til onsdag sat ud af spillet ved et voldsomt sammenstød med et krondyr. Ambulancen var med udrykning på vej til Herning med en patient, da den ramte krondyret, som allerede var blevet påkørt af en udenlandsk lastbil. Ulykken skete, mens en forbipasserende snakkede i telefonen med Falcks vagtcentral om det påkørte dyr – og samtidig forsøgte at advare ambulancen om forhindringen på vejen.

Dagbladet Holstebro-Struer skriver, at ulykken skete ved Sinding, hvor en udenlandsk lastbil kort efter midnat ramte to krondyr, hvorved det ene dyr blev dræbt, men det andet lå kvæstet på hovedvejen.

Få minutter efter passerede en familie fra Billund ulykkesstedet, og de ringede til Falcks vagtcentral for at skaffe hjælp. Under samtalen opdagede de ambulancen, som med udrykning var på vej til sygehuset i Herning. De forsøgte at advare ambulancen om forhindringen på vejen, men ambulanceføreren opdagede det kvæstede dyr for sent – og ramte det med stor kraft.

”Det medførte, at køleren blev trykket ind, så ambulancen ikke kunne fortsætte. Der blev straks rekvireret en erstatningsbil, så patienten hurtigt kunne komme til Herning”, fortæller stationsleder Lasse Bjerre fra Falck til Dagbladet Holstebro-Struer.

Den beskadigede ambulance blev herefter transporteret til Falcks centralværksted i Randers.

Annonce