Ambulanceredder frifundet for uagtsomt manddrab

Der var ikke tale om uagtsomt manddrab, da en akutlægebil med en 45-årig ambulanceredder bag rattet påkørte en personbil, hvorved en 63-årig mand fra Esbjerg afgik ved døden. Det fastslog en domsmandsret ved Retten i Esbjerg i dag. Ambulanceredderen blev frifundet for tiltalen om uagtsomt manddrab, men anklagemyndigheden overvejer nu, om dommen skal ankes.

Den tragiske ulykke skete den 28. april 2022 på Tingvejen ved Årre i Varde Kommune. Akutlægebilen kørte med udrykning, og med en fart på mindst 120 km/t overhalede den flere biler. En af bilerne drejede imidlertid til venstre, og derved skete sammenstødet, som kostede den 63-årige fører af bilen livet.

Ambulanceredderen og akutlægen slap fra ulykken uden kvæstelser, og de ydede førstehjælp til den 63-årige. Hans liv stod dog ikke til at redde.

Skulle have orienteret sig

Anklagemyndigheden valgte at rejse tiltale for uagtsomt manddrab, da vurderingen var, at ambulanceredderen havde tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden. Derfor gik anklagemyndigheden efter en betinget frakendelse af førerretten samt en mindre bøde.

Domsmandsretten lagde imidlertid vægt på, at den 63-årige havde pligt til at orientere sig, inden han svingede. Derfor valgte retten at frifinde redderen.

Anklagemyndigheden oplyser mandag aften, at man nu vil gennemlæse dommen og derefter vurdere, om der er grundlag for at indstille til Statsadvokaten i Viborg, at dommen skal ankes.

Annonce