Kommuner vil køre ambulancer

I dag står Falck for al ambulancekørsel i Frederiksborg Amt. Men flere kommuner i amtet er gået sammen for at undersøge, om de kan overtage dele af ambulancekørslen, når amtet forsvinder og den nye Region Hovedstaden overtager ansvaret for ambulancekørslen efter nytår. Det er brandvæsenet i Gentofte, der har taget initiativ til de indledende øvelser. Her har man længe kørt ambulance for Københavns Amt – og brandvæsenet ser muligheder i et udvidet ambulanceberedskab.

“Vi har fundamentet på plads til at byde på sådan en opgave, så vi kan danne grundstammen i et fælles samarbejde”, siger vicebrandchef i Gentofte Brandvæsen, Stig Høeg, til Frederiksborg Amts Avis. Samarbejdet hedder indtil videre “Ambulance Nord”, og tanken er, at det skal dække Hørsholm, Rudersdal, Ny Fredensborg og Helsingør. De fire kommuner har eget brandvæsen og har derfor allerede en overordnet organisation for beredskabet, der kunne udvides til at omfatte ambulancer. Desuden er idéen, at Lyngby-Taarbæk og Gentofte Kommuner også skal være med.

Hos Falck er man ikke bange for at miste terræn: “Vi frygter ikke konkurrence, for vi driver allerede ambulancetjeneste i en lang række lande i hele Europa. Der er store og voksende krav til både personalets uddannelse og avanceret teknologi, og det kræver både erfaring og mange investeringskroner”, siger Ole Qvist, der er vicedirektør i Falck med ansvar for ambulancetjenesten, til Frederiksborg Amts Avis.

I Hørsholm er man ikke utilfreds med Falcks service, men vil gerne være med til at se på et fælles beredskab. “Det er helt naturligt, vi gerne vil være med til at undersøge mulighederne, når vi får en ny struktur”, siger borgmester i Hørsholm Kommune, Uffe Thorndahl (K).

Annonce