Minister: Ambulancer skal kunne passere grænsen ”relativt hurtigt”

På grund af COVID-19-pandemien har Danmark indført indrejserestriktioner. Det har flere gange ført til, at skånske ambulancer er blevet stoppet undervejs til Bornholm og på vej over Øresundsbroen. Ambulancerne fik til sidst lov til at passere, men det tog lang tid, og mange personer måtte involveres. Justitsministeren vil dog kun love, at ambulancer fremover får lov til at passere grænsen ”relativt hurtigt”.

De danske indrejserestriktioner indebærer, at personer, der indrejser i Danmark, afvises ved de danske grænser, medmindre de har et anerkendelsesværdigt formål med indrejsen, og de i øvrigt ikke har synlige symptomer, der vil kunne stamme fra COVID-19.

I medierne har der imidlertid været omtale af to tilfælde, hvor skånske ambulancer er blevet stoppet undervejs til Bornholm og på Øresundsbroen. I begge tilfælde fik de lov at passere, men det tog ifølge medierne lang tid, og mange personer måtte involveres.

Anser ambulancekørsel for at være anerkendelsesværdigt formål

Folketingsmedlem Bertel Haarder (V) har nu rejst sagen overfor justitsminister Nick Hækkerup (S). Bertel Haarder opfordrer således justitsministeren til at sikre, at politiet vil lade svenske ambulancer køre uhindret over den dansk-svenske grænse uden at blive forsinket ved grænseovergangen.

”Det er klart, at ambulancekørsel vil være et anerkendelsesværdigt formål med indrejsen. Jeg har ikke nærmere kendskab til de to episoder, der henvises til i spørgsmålet, men jeg forstår, at ambulancerne i begge tilfælde fik lov at indrejse i Danmark – dog efter at være blevet stoppet undervejs”, lyder svaret fra justitsministeren, der fortsætter:

”Der er ingen tvivl om, at skånske ambulancetransporter på trods af grænsekontrollen relativt hurtigt skal kunne passere grænserne til Danmark. Det ved jeg også, at politiet er optaget af at sikre, og jeg synes generelt, at politiet har ydet en stor indsats under coronakrisen”.

Annonce