Falck efter tab af stor kontrakt: Vi er glade for kompromis

Fra februar 2018 er det slut med Falck-ambulancer i Malmø-området. Det står klart, efter at politikerne i Region Skåne i denne uge med stor flertal vedtog, at ambulancekørslen i området skal hjemtages, når den nuværende kontrakt med Falck udløber. I det andet område, hvor Falck varetager ambulancekørslen, skal opgaven i udbud, og det udtrykker Falck tilfredshed med.

Regionsrådet i Region Skåne vedtog på denne uges møde formelt, at en politisk aftale på ambulanceområdet bliver en realitet.

Beslutningen indebærer, at Region Skåne hjemtager ambulancekørslen i Malmø-området, når Falcks nuværende kontrakt udløber den 31. januar 2018. I forvejen står Region Skåne selv for ambulancekørslen i et af de fire områder, som regionen er inddelt i. I endnu et område er det Falcks konkurrent, Samariten, som har opgaven, og her besluttede politikerne at udnytte en option, således at kontrakten forlænges med to år –  og dermed først udløber i januar 2020.

I det fjerde område, hvor Falck også står for ambulancekørslen, udløber kontrakten ligeledes 31. januar 2018, og her har politikerne besluttet, at der skal gennemføres et nyt udbud. Og den beslutning udtrykker Falck tilfredshed med.

”Vi er i Falck glade for det kompromis, som politikerne besluttede sig for. Vi hilser det velkomment, at Region Skåne fremover fortsat både vil have ambulancekørsel i eget regi og ambulancekørsel, der er udbudt”, siger direktøren for Falck i Sverige, Sven Engquist.

Region Skåne beslutning blev truffet med stemmerne 13 for og 2 imod. De to nej-stemmer ønskede, at hele ambulancekørslen blev hjemtaget.

Annonce