Samlet byråd tog førstehjælpskursus

Arkivfoto.

Stort set alle medlemmer af byrådet i Frederikshavn Kommune mødte i sidste uge op til et fælles førstehjælpskursus, hvor de lærte at yde hjerte-lunge-redning. Førstehjælpskurset for politikerne var led i projektet ”Parat til hjertestart”, som er et samarbejde mellem Hjerteforeningen, TrygFonden, Region Nordjylland og Frederikshavn Kommune. Målet er at øge chancerne for at overleve et hjertestop ved, at så mange som muligt af Frederikshavn Kommunes borgere bliver uddannet i førstehjælp.

Det nordjyske projekt løber over halvandet år – fra den 1. april 2012 til den 1. oktober 2013. Bliver projektet en succes, skal erfaringerne bruges i andre yderkommuner i både Region Nordjylland og resten af landet.

På onsdagens kursus fik de mange byrådsmedlemmer en grundig introduktion til hjerte-lunge-redning og en demonstration af, hvordan man bruger en hjertestarter. Derefter gik byrådsmedlemmerne i gang med at træne de praktiske færdigheder ved at yde hjertemassage på og kunstigt åndedræt til en dukke.

”En person kan blive ramt af hjertestop hvor som helst, og tiden, indtil en lægeambulance kan være fremme, er kostbar. Chancen for at overleve falder 10 procent for hvert minut, der går, inden hjertet kommer i gang igen. Derfor er det vigtigt, at vi alle lærer at yde den hjælp, der kan redde personens liv. Det tager kun 30 minutter at lære det, og det er ikke så svært”, siger borgmester Lars Møller, der havde taget initiativ til kurset.

Annonce