Sygetransportvogne skal kompensere for færre ambulancer

BIOS skal formentlig levere tre-fire ekstra beredskaber til liggende sygetransport som kompensation for, at selskabet mangler bemanding til omkring fem akutambulancer. De ekstra sygetransportvogne skal ikke bemandes med uddannede reddere, og dermed kan de aflaste akutambulancerne. Samtidig beskylder regionen nu direkte BIOS for vildledning.

Region Syddanmark vil arbejde for, at BIOS forpligtes til at levere de ekstra sygetransportvogne, som sammen med tre ekstra ambulanceberedskaber, der for BIOS’ regning købes hos Responce, skal sikre, at der kan opretholdes et forsvarligt akutberedskab.

Samtidig skærper regionen tonen overfor BIOS, der nu direkte beskyldes for vildledning. ”Ambulancedrift handler om liv og død, og det er komplet uacceptabelt, at BIOS’ ledelse har vildledt os. Vi skal være 100 procent sikre på, at ambulancerne kører, som de skal”, siger Poul-Erik Svendsen (S), der er 1. næstformand i Region Syddanmark.

Tillid til ledelsen har lidt et knæk

Heller ikke regionsrådsformand Stephanie Lose (V) lægger skjul på, at det kommer til at tage et stykke tid før tilliden er genoprettet. ”Vi har valgt at fortsætte med BIOS, men det bliver med en stram overvågning fra vores side. Vores tillid til ledelsen i BIOS har lidt et knæk, og derfor vil vi indlede en tæt og systematisk daglig opfølgning, hvor vi kommer til at insistere på at se deres vagtplaner hver dag”, siger Stephanie Lose.

Region Syddanmark vil allerede i weekenden mødes med BIOS for sætte gang i den daglige opfølgning, som bl.a. vil medføre, at regionen på daglig basis vil have en medarbejder fra regionen hos BIOS for at kontrollere vagtplanen.

”Det er vores ansvar, at ambulancen kommer, når der er brug for den. Vores klare overbevisning er, at BIOS selv med en stram vagtplan er den bedste løsning lige nu”, siger Stephanie Lose.

I starten af august gennemgik regionen BIOS’ vagtplan minutiøst og kunne herefter konkludere, at vagtplanen var stram – men at den hang sammen. Men for halvandet døgn siden blev Region Syddanmark præsenteret for en vagtplan, hvor der alligevel var huller.

Annonce