Trods nej fra 3F-medlemmerne: Udskældt redderoverenskomst bliver en realitet

Med kun 40 pct. ja-stemmer sagde 3F’s medlemmer tydeligt nej til de nye overenskomster, som deres fagforening har forhandlet på plads – herunder den stærkt udskældte redderoverenskomst. Men fordi overenskomstresultatet blev sendt i en samlet urafstemning blandt 414.000 stemmeberettigede LO-lønmodtagere, var nej’et fra 3F-medlemmerne ikke nok til at vælte resultatet, der blev vedtaget med 56,5 pct. ja-stemmer. 

Medlemmerne af i alt 11 LO-organisationer skulle stemme om årets overenskomstresultat, og af de i alt 414.000 stemmeberettigede deltog 51,8 pct. i afstemningen. Og den samlede ja-andel blev på 56,5 pct., hvorved forhandlingsresultatet blev vedtaget.

Blandt 3F’s medlemmer var der ikke opbakning til resultatet, idet 55.000 medlemmer stemte nej, mens 37.000 stemte ja. Ja-andelen på kun 40 pct. blev dog opvejet af, at der i store forbund som HK og Metal var massiv opbakning til de nye overenskomster.

Redderoverenskomsten, der altså nu bliver en realitet, har været stærkt udskældt, ikke mindst på grund af en ny ordning med tvungne rådighedsvagter samt en omlægning af døgnvagten.

Annonce