Vil se på styrket samarbejde mellem rednings- og akutlægehelikoptere

Arkivfoto: VFK

Skal samarbejdet mellem Forsvarets redningshelikoptere og regionernes akutlægehelikoptere styrkes? Det vil regeringen og Dansk Folkeparti se nærmere på, og hos Dansk Folkeparti er man interesserede i en egentlig sammenlægning af de to helikoptertjenester, så der i regi af Forsvaret etableres en fælles helikoptertjeneste.

Der foregår i dag en koordination af samarbejdet omkring indsættelsen af Forsvarets store redningshelikoptere (SAR-helikoptere) og akutlægehelikopterne, der til dagligt drives af regionerne, men finansieres af staten.

Samarbejdet indebærer, at SAR-helikopterne kan indsættes som supplement til akutlægehelikopterne, i det omfang der er behov – og hvis Forsvaret har ledig kapacitet.

Ønsker sammenlægning

Dette samarbejde fortsætter uændret, når akutlægehelikoptertjenesten udvides med en fjerde helikopter. Men samtidig er regeringen og Dansk Folkeparti blevet enige om at se på, om det nuværende samarbejde kan styrkes.

Hos Dansk Folkeparti i Region Nordjylland, hvor den fjerde akutlægehelikopter skal indsættes, ser man meget positivt på et styrket samarbejde med Forsvaret. Og her ønsker man en egentlig sammenlægning af de to helikoptertjenester:

“En sammenlægning under SAR vil være fornuftig, for det er både dyrt og farligt at have to kommandostrukturer, som ikke altid taler ordentligt sammen. Med en operationel og administrativ fusion kan borgerne opnå bedre, billigere og hurtigere hjælp”, siger Ib Madsen, der er gruppeformand for DF i regionsrådet i Region Nordjylland.

Annonce