Præhospital

Investerer – i første omgang – 10 mio. kr. i helikopterplatform i Aalborg

Region Nordjylland har ikke fået statslige penge til at etablere en helikopterplatform på det nye universitetshospital i Aalborg. Men regionen vurderer, at en platform til akutlægehelikoptere og redningshelikoptere er nødvendig, så nu vil regionen i første omgang investere 10 mio. kr. i de forberedende arbejder. Omkostningerne til selve platformen vil man søge at få fonde til at betale.

Præhospital

Driver 400 akutlægehelikoptere: Må ikke byde på dansk opgave

Selskabet Babcock driver i dag 400 akutlægehelikoptere i Europa, heraf næsten 40 i de nordiske lande. Men Babcock, som indgår i en koncern med en årsomsætning på 35 mia. kr., er blevet diskvalificeret fra at byde på driften af de fire danske akutlægehelikoptere, fordi Region Midtjylland – der har ansvaret for udbuddet – ikke mener, at selskabet lever op til kravene til økonomisk formåen.

Præhospital

Akutlægehelikoptere i udbud – fire helt nye helikoptere på vej

De fire nuværende akutlægehelikoptere skal i 2023 skiftes ud med spritnye udgaver. Det sker som led i et udbud, som regionerne netop har indledt. Interesserede leverandører skal byde ind med både fire helikoptere af samme størrelse som de nuværende og et alternativ, hvor to af helikopterne er en smule større. De større helikoptere vil kunne medbringe ekstra udstyr og en ledsager til patienten.

Præhospital

Akutlægehelikopterne har nu fløjet til 17.500 patienter

Fra den første danske akutlægehelikopter lettede den 1. oktober 2014 til den 1. oktober 2019 har akutlægehelikopterne i alt fløjet 17.484 missioner. Godt halvdelen af de akut syge og tilskadekomne patienter er blevet fløjet til hospital, og heraf er 90 pct. fløjet direkte til specialiseret behandling på et af landets universitetshospitaler.

Præhospital

Lokalplan godkendt for ny lægehelikopterbase

Lokalplanen for det 3 ha store område ved Vester Hjermitslev, hvor den kommende base for Danmarks fjerde akutlægehelikopter skal ligge, er nu blevet godkendt af kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune. Det forventes, at der kommer til at foregå omkring 1.500 starter og 1.500 landinger om året fra basen.